Obuke za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom

Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba sa invaliditetom su osnovni cilj rada i postojanja Avlije održivog razvoja. Bazirajući se na italijanski model zaštite mentalnog zdravlja u zajednici, razvili smo više programa obuke:

Pomoćni poslovi u pripremi jela

Osposobljavanje za korišćenje opreme i inventara za rad u kuhinji i izvođenje pomoćnih radnji za pripremu jela od povrća, mesa, ribe i poslastica.

Ketering

Sticanje znanja o inventaru u ugostiteljstvu, osnovama serviranja i posluživanja. Osposobljavanje za pomoćne poslove keteringa - serviranje i postavku stolova i usluživanje gostiju.

Nega i gajenje cveća i četinara

Osposobljavanje za poslove sadnje i nege cveća i četinara.

Održavanje i nega travnjaka

Sticanje znanja o merama održavanja i nege travnjaka, osposobljavanje za korišćenje mehanizacije i opreme i primenu naučenih tehnika košenja

Nega i gajenje voća i povrća

Sticanje znanja o vrsti i nemeni plastenika, alatima i mašinama za pripremu zemljišta za sadnju, negu, orezivanje i održavanje poljoprivrednih kultura. Osposobljavanje za korišćenje mehanizacije i alata i primenu tehnika održavanja kultura.

Prerada voća i povrća i proizvodnja zimnice

Sticanje znanja o osnovnim elementima kvaliteta voća i povrća, priboru i alatima za preradu voća i povrća i recepturama za priremu zimnice. Osposobljavanje za pripremu slatke i slane zimnice.

Rad na fiskalnoj kasi

Osposobljavanje za rad na fiskalnoj kasi naplaćivanjem gotovinom, čekom ili karticom, izradu izveštaja i poznavanje ostalih funkcija fiskalne kase.

Izrada grnčarskih predmeta

Osposobljavanje za razlikovanje vrsta glina i tehnika rada, korišćenje alata i grnčarskog točka, izradu i dekorisanje predmeta od gline.