O nama

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Avlija održivog razvoja d.o.o. osnovano je od strane udruženja Caritas Šabac.

Tokom 20 godina predanog rada na ostvarenju svoje vizije Caritas Šabac je, osim pružanja usluga socijalne zaštite, razvio i svoj model socijalne ekonomije i stvorio mogućnost za zapošljavanje ljudi iz ugroženih grupa. Zato je danas prepoznat kao jedan od najboljih primera socijalnih preduzeća u Srbiji i u regionu. Inovativni element je kombinacija usluga socijalne zaštite i socijalnog preduzetništva kroz razvijanje veština korisnika usluga i uspostavljanje njihove samostalnosti i sposobnosti za radno angažovanje.

Početna vizija, uz sticanje novih znanja, usvajanje iskustava drugih i dosta rada prerasla je u novi poduhvat - osnivanje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Tako Caritas Šabac osniva dva preduzeća - Socijalnu Sinergiju u Šapcu i Avliju održivog razvoja u Bogatiću.

IMG-2d130cc9d0a42a87ad5bb0f75f2826ee-V

Začeci Avlije održivog razvoja nastaju još 2015. godine sprovođenjem radno-okupacionih terapija korisnika usluge dnevnog boravka. Šljivik u Badovincima, zasadi maline, kupine, trešnje u Vukošiću, imanje u Bogatiću samo su počeci... Na imanjima korisnici stiču prve radne veštine, razvijaju kapacitete, stiču samostalnost i spremnost za tržište rada. Vredne ruke stvaraju prve zasade, prvu zimnicu... Uviđanjem delotvornosti i boljitka kroz radno-okupacione terapije rađa se ideja novog socijalno-preduzetničkog projekta. Prva zapošljavanja osoba sa invaliditetom na poljoprivrednim imanjima početak su socijalne ekonomije. Kroz projektne aktivnosti Avlija održivog razvoja dobija život, nastaje kompleks sa kuhinjom za proizvodnju hrane i preradu voća i povrća, ugostiteljskim delom, destilerijom, plastenicima sa povrćem.

Avlija Bogatić

Free WiFi

Zona za pušače

Parking

"Avlija održivog razvoja”, naše mesto susreta je više od restorana. Nastala je na nekada napuštenom imanju u Bogatiću, a održivom je čini naša snaga uverenja da zajedno možemo stvarati šanse za one kojima su potrebni pomoć i podrška, a da oni mogu stvarati jednako kao svi ostali."
- Avlija Bogatić

Pronađite nas: